FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 • Προφίλ

  Λίγη Ιστορία…
  Λίγοι, ίσως γνωρίζουν ότι η ιστορία του Επιμελητηρίου ξεκινάει αρκετά παλιά, το 1836, όταν κάποιοι επιχειρηματίες από τη Σύρο, θεωρώντας ότι οι επιχειρήσεις της εποχής είχαν την ανάγκη των υπηρεσιών ενός φορέα, ίδρυσαν το Επιμελητήριο Σύρου, που ήταν το πρώτο στη χώρα μαζί με εκείνα του Ναυπλίου και της Πάτρας. 
  Αρκετά χρόνια μετά - συγκεκριμένα το 1955 - το Επιμελητήριο Σύρου μετονομάζεται σε Επιμελητήριο Κυκλάδων με την ελπίδα να αγκαλιάσει και τα άλλα νησιά του Νομού. Στην ουσία όμως, εγγραφές επιχειρήσεων εκτός Σύρου έγιναν μετά το 1992, όταν ορίστηκε ως υποχρεωτική από το νόμο η εγγραφή όλων των επιχειρήσεων του νομού στο Επιμελητήριο.

  Το Όραμα…

  … του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας προκειμένου να ικανοποιεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις επιχειρηματικές ανάγκες και απαιτήσεις των μελών του. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και την εμπιστοσύνη, το Επιμελητήριο επιδιώκει την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών του βασιζόμενο, κυρίως, στο ανθρώπινο δυναμικό του.

  Οι Κυκλάδες…

  Ως νομός οι Κυκλάδες παρουσιάζουν ακραία κοινωνικά χαρακτηριστικά και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι είναι ο νομός με τις περισσότερες δυσκολίες στην Ελλάδα..
  Από τη μια, θεωρείται ο κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός και κάποια νησιά του πρωταγωνιστούν συνεχώς στο διεθνές τουριστικό στερέωμα αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις…
  Από την άλλη, το καθένα από τα 24 κατοικημένα νησιά είναι ένας μικρόκοσμος που ζει στη δική του πραγματικότητα με αρκετά προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο (τα οποία πολλαπλασιάζονται κατά τη χειμερινή). Η έλλειψη νερού, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η ανεπαρκής ακτοπλοϊκή διασύνδεση μεταξύ τους ή με τα κεντρικά λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας δημιουργούν ένα ιδιαίτερο κλίμα που επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, τόσο την επιχειρηματικότητα, όσο και την ίδια τη ζωή των κατοίκων των νησιών.

  Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σήμερα…

  Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει πραγματοποιήσει μια στροφή προσεγγίζοντας όσο ποτέ τις περίπου 16.000 επιχειρήσεις - μέλη του.
  Εκσυγχρονίζοντας τη δομή και τις διαδικασίες λειτουργίας του, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει αναπτύξει σημαντικά «εργαλεία» που αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νομό και στην, κατά το δυνατό, μείωση των προβλημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα.

  Μέσω του πρωτοποριακού Portal του Επιμελητηρίου (www.e-kyklades.gr), οι επιχειρηματίες μπορούν πλέον, με απλό και αποτελεσματικό τρόπο, να ενημερώνονται για επιχειρηματικά νέα κι εξελίξεις, να εξυπηρετούνται σε διοικητικά θέματα και να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους.
  Μέσα στο 2007, ολοκληρώνεται ένα πρωτοποριακό έργο δημιουργίας και λειτουργίας επτά (7) γραφείων του Επιμελητηρίου σε ισάριθμα νησιά (Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο), δίνοντας σε όλα τα μέλη του, τη δυνατότητα να απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη.
  Τα γραφεία αυτά θα αποτελούν το «Σπίτι του Επιχειρηματία», καθώς θα μπορούν να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 80 άτομα και θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Θα προσφέρουν πλήρη εξυπηρέτηση σε επίπεδο διοικητικών υπηρεσιών (πληρωμή συνδρομών, έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών κλπ), αλλά και δυνατότητες εκπαίδευσης (είτε επιτόπου, είτε μέσω τηλε-εκπαίδευσης), πραγματοποίησης εκδηλώσεων, ημερίδων και επιχειρηματικών συναντήσεων, ενώ θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και με το κεντρικό της Σύρου μέσω του Ελληνικού Τηλεπικοινωνιακού Δορυφόρου (HELLAS-SAT), μηδενίζοντας τις αποστάσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες.

  Και η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ…


  Γιατί συμμετέχουμε στο Ε.Ι.Ε.Π.

  Η συμμετοχή μας στο Ε.Ι.Ε.Π. έχει για εμάς διττό χαρακτήρα απόφαση…
  Απ’ τη μια, στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις - μέλη μας, θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι…
  Απ’ την άλλη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωστή κι αποτελεσματική Εξυπηρέτηση Πελατών μόνο θετικά μπορεί να έχει για μια επιχείρηση όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι. Με αυτό ως γνώμονα, θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε να εμφυσήσουμε μια τέτοια νοοτροπία στις επιχειρήσεις των Κυκλάδων.


  Λίγη Ιστορία…

 • Επικοινωνία

 • Θέσεις Εργασίας

Είσοδος Χρήστη
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός πρόσβασης:

 
Τελευταία Νέα
 • Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, 2-7 Οκτωβρίου 2017....περισσότερα
 • Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2017 | Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων!....περισσότερα