Η Νέα Οδός είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδίασμά, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Ιόνια Οδός». Αυτό το έργο πνοής, χωρίζεται σε δυο βασικά τμήματα και περιλαμβάνει τις εργασίες τόσο στον ομώνυμο δρόμο - Ιόνια Οδός, όσο και στην Π.Α.Θ.Ε.

Ειδικότερα, με συνολικό μήκος 380 χλμ. περίπου, η Ιόνια Οδός ως έργο παραχώρησης περιλαμβάνει:

α) τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους 196 χλμ. από Αντίρριοέως Ιωάννινα (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό).

β) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. μήκους περίπου 172,5 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη Σκάρφεια, μετά τα Καμένα Βούρλα,

γ) το συνδετήριο κλάδο του Π.Α.Θ.Ε. Σχηματάρι- Χαλκίδα μήκους 11 χλμ.

Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα. Αυτός ο αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ. έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού:

« Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.

Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακούκαι Ηγουμενίτσας

Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής της, το ταξίδι από Αντίρριο έως και Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά σε σχέση με τις 3 ώρες και 30 λεπτά σήμερα.

Πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών και να δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε ανάμεσα σε άλλα : 24 γέφυρες συνολικού μήκους 7 χλμ., 4 σήραγγες συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 77κάτω διαβάσεις και 24 άνω διαβάσεις.

Στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. έχει προγραμματιστεί και εκτελείται μια σειρά σημαντικών έργων μετατροπής του σε ένα σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο.Στόχος είναι τα 172,5 χλμ. από τη Μεταμόρφωση έως την Σκάρφεια, να μετατραπούν σε πρότυπο σημείο αναφοράς τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή πρότυπα.

Στις εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διαπλατύνσεις του δρόμου, αλλαγές των στηθαίων ασφαλείας και νέα χάραξη στο ύφος της Υλικής, με στόχο την κατάργηση των γνωστών για την επικινδυνότητάτους στροφών, ανακατασκευή Ανισόπεδων Κόμβων, βελτίωση οριζόντιας καικάθετης σήμανσης κ.α.

Πέραν της κατασκευής με βάση τα πλέον σύγχρονα, αξιόπιστα διεθνή standardsένας αυτοκινητόδρομος, όπως ακριβώς ένας ζωντανός οργανισμός, απαιτεί για να διατηρείται σε άριστη, ασφαλή κατάσταση, διαρκή έλεγχο. Η Νέα Οδός έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου παραχώρησης της Ιόνιας οδού για 30 χρόνια. Στις κύριες αρμοδιότητες της, συναντάμε: τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κυκλοφορίας καθώς και τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών μέσω των ειδικών Κέντρων Διαχείρισης Κυκλοφορίας αλλά και των 24ωρων Περιπόλων Οδικής Ασφάλειας, τον προγραμματισμό και τη διαχείριση των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης καθώς και ένα σημαντικό αριθμό εργασιών ρουτίνας, όπως ο καθαρισμός του δρόμου. Ειδικότερα, στο νευραλγικό κομμάτι της συντήρησης περιλαμβάνονται: καθημερινές επιθεωρήσεις,προγραμματισμένες και έκτακτες επισκευαστικές εργασίες καθώς και εργασίες συντήρησης σχετικά με το στόλο οχημάτων της εταιρίας και τις εγκαταστάσεις της.

Βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου.

Κύριο μέλημά, είναι να νιώθει κάθε χρήστης ότι η Νέα Οδός είναι ο καλύτερος δυνατός συνταξιδιώτης. Με γνώμονα, την προσφορά ποιοτικής εξυπηρέτησης η εταιρία, έχει σχεδιάσει και προσφέρει στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου μια σειρά υπηρεσιών όπως: 4ψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών, SOS  τηλέφωνα καθ' όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμουΣταθμούς εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) 24ωρης λειτουργίας και δωρεάν οδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα, ώστε να διασφαλίζεται η απομάκρυνση τους από τον αυτοκινητόδρομο και η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Πρωταρχικός στόχος η ασφαλής και ταχύτατη μετακίνηση για όλους τους Έλληνες πολίτες σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών ποιότητας.

Λεωφ. Νέας Ερυθραίας 19, Βαρυμπόμπη, Τ.Κ.: 146 71
http://www.neaodos.gr